Parterapi

Hvis I elsker hinanden og vil forholdet, så er parterapi en kærkommen mulighed for, at I kommer hinanden nærmere, forbedrer kommunikationen, forstår hinanden og jer selv bedre, hører og ser hinanden, som dem I virkelig er.

Parterapi

Du tænker måske: Har vi brug for parterapi? Vi kan vel selv løse problemerne! I gamle
dage gik folk ikke til parterapi. De tidligere generationer levede et langt liv sammen, og de
havde ikke brug for terapi. Hvorfor så os?

Fordi der før i tiden gjaldt nogle andre kønsrollemønstre end i dag

Også økonomisk var man mere afhængige af hinanden, og for det meste gik kvinden hjemme med børnene, og manden arbejdede. Livet gav ikke de store muligheder for at gå fra hinanden. Ofte var det manden, der havde det sidste ord. Husk, at kvinder først fik stemmeret i Danmark i 1915. Den går ikke i dag. I dag er vi blevet individualister, kan ofte klare os økonomisk på egen hånd, og vi stiller krav til parforholdet – kærlighed, sex, gensidighed, respekt, omsorg, tillid, tryghed, forståelse og meget mere.

Vi har alle brug for at blive set, hørt, respekteret, forstået, rummet, støttet mm.

Vi forventer, at vores partner opfylder de ting, vi har behov for. Ligesom da I var nyforelskede! Men sådan føles det ikke mere! Jeres forhold gået i hårknude! I skændes for meget over hverdagskonflikter! Måske har I ikke så tit sex! Er gnisten for længst væk? Tænker du, at hvis bare din partner lytter mere til dig og ændrer sig, så bliver det bedre?

Når man er forelsket, har man en tendens til at blive “blind for” partnerens “fejl” og kun se de sider, man foretrækker. Efter et par år er forelskelsen ikke længere så stærk, men man kan opleve dyb kærlighed og samhørighed, hvis alt går efter planen. Men mange gange går det ikke sådan, og vi ser nu partnerens “fejl”. Husk at din partner også ser dine “fejl”. Du synes ikke, det er fejl, men de kan irritere din partner, og du forstår det ikke.

Jeg kan hjælpe jer med at se mønstrerne

Hvis I elsker hinanden og vil forholdet, så er parterapi en kærkommen mulighed for, at I kommer hinanden nærmere, forbedrer kommunikationen, forstår hinanden og jer selv bedre, hører og ser hinanden, som dem I virkelig er. Jeg kan hjælpe jer med at se de mønstre som gør, at I går skævt af hinanden.

Man kan se problemer som opgaver, der skal løses. Lær at løse opgaverne. Giv forholdet
en chance for at blive mere harmonisk og helstøbt. Genfind kærligheden og intimiteten.

Psykolog Kirsten Ishøi

Vil du aftale en tid, eller har du spørgsmål?

Jeg tilbyder også telefon-sessioner, så alle uanset bopæl kan få hjælp. Fordelen er ligeledes anonymitet og diskretion. (Gælder ikke Parterapi, Hypnoterapi og NLP.)